Het beste voor wijn

Wijn ‘ademt’ door de kruk van de fles heen. Als de lucht in de wijnkoelkast een onaangename geur heeft, heeft deze invloed op de wijn. Die verliest daardoor zijn karakter. Veel wijnkoelkasten zijn daarom voorzien van een ventilatiesysteem dat voor voldoende frisse lucht zorgt.

Nog zo’n belangrijke voorwaarde: wijn moet in een trillingsvrije omgeving bewaard worden. Trillingen vermoeien de wijn en verstoren daarmee de ontwikkeling. Wijnkoelkasten zijn hier speciaal voor gebouwd. In deze omgeving liggen je wijnen dus in een kalme, trillingsvrije omgeving.

Tenslotte is het belangrijk dat wijnen in een donkere omgeving bewaard worden. Licht – in het bijzonder UV-straling – versnelt het verouderingsproces. Daarom is het van belang om wijn te beschermen door deze in een donkere omgeving te bewaren.

Waarom zijn veel wijnkoelkasten dan voorzien van een glazen deur? vraag je je misschien af. Deze deuren zijn nagenoeg altijd uitgerust van een UV-filter. Deze voorkomt dat UV-straling de kwaliteit van de wijn bederft.

Meer informatie op https://eurocave.be

Leave a Reply