Waarom het kopen van goed bestek zo belangrijk is

Bij het kopen van nieuw bestek moet je verschillende afwegingen maken. Want voor hoeveel personen wil je bestek aanschaffen? Naar welk design ben je op zoek? Maar ook, welke soorten bestek wil je? En, niet geheel onbelangrijk, van welk materiaal? Om je een beetje te helpen bij je keuze, delen we hier de belangrijkste informatie die essentieel is bij het uitzoeken van een nieuwe bestekset. Naar mijn mening is Sola bestek het beste bestek wat je online kunt kopen!

Bij het uitzoeken van nieuw bestek is het verstandig om eerst te bedenken voor hoeveel personen je dit wilt aanschaffen. Het is natuurlijk altijd handig om genoeg bestek in huis te hebben voor eventuele gasten. De meestvoorkomende besteksets zijn gemaakt voor zes personen. Zo bestaat een 24-delige bestekset vaak uit zes tafelmessen, zes tafelvorken, zes tafellepels en zes koffielepels. Uitgebreidere sets zijn vaak ook gericht op zes personen, maar hebben dan ook andere besteksoorten zoals dessertvorken, opscheplepels, een taartschep, etc.

Must-have besteksoorten

Je kunt een bestekset dus zo uitgebreid maken als je wilt, er bestaan namelijk wel meer dan 50 besteksoorten. Welke onderdelen jij dus wilt in jouw bestekset is heel persoonlijk, maar er zijn zeker een aantal must-haves. Naast je tafelmes, -vork en –lepel zijn de volgende onderdelen handig om hieraan toe te voegen:

  • Koffielepels
  • Theelepels
  • Dessertvorkjes en/of taartvorkjes
  • Serveerlepels, ook wel dien- of groentelepel genoemd
  • Saladecouvert, bestaande uit een lepel en een soort tweetandige vork
  • Sauslepel, ook wel juslepel genoemd
  • Taartschep

Misschien is dit voor jou wel helemaal niet genoeg en wil je hier bijvoorbeeld nog een botermes, kaasmesje of een vleesvork aan toevoegen. Het is dan ook belangrijk om van te voren goed te bedenken wat je precies wilt hebben, voordat je straks alsnog zit met bestek in drie verschillende designs!

Leave a Reply